Opgøret med fortidens dæmoner lå i kortene

Allan Christensen bruger i dag 27 timer om ugen i Bridgecenter Kolding

Allan Christensen bruger i dag 27 timer om ugen i Bridgecenter Kolding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af Søren Nørgaard og Anne Filbert
sorennjensen@gmail.com anne.filbert@hotmail.com

For 36-årige Allan Christensen var hverdagen stærkt domineret af et større hashmisbrug, indtil hans ven introducerede ham for en ny og anderledes verden – bridgeverdenen.

I Kolding Bridgeklubs små lokaler på Ndr. Ringvej 51 i Kolding breder stilheden sig, i takt med at spillet begynder.

Fordelt ved syv borde sidder medlemmerne i hold af fire og taler med hinanden igennem kortene. Medlemmerne består hovedsageligt af ældre, men iblandt dem sidder også 36-årige Allan Christensen.

Han har været aktiv i bridgeklubben siden 2009, hvor han blev introduceret for spillet af sin ven. Spillet appellerede til ham, da det gav ham muligheden for at fokusere på én ting.

“Spillet kræver meget af én, da man skal være fuldt fokuseret for at vinde”, forklarer Allan Christensen.

I 1996 flyttede Allan Christensen til Kolding, hvor han skulle starte på udviklingshøjskole. På daværende tidspunkt stod han som 18-årig uden venner i en ny og ukendt by. På udviklingshøjskolen stiftede han bekendtskab med hash, og det udviklede sig hurtigt til at blive en fast del af hverdagen hos Allan Christensen, der manglede sammenhæng i livet.

Tabet af begge hans forældre med et års mellemrum gjorde ikke tilværelsen lettere for ham – tværtimod søgte han endnu mere mod hashen, der nu var hans eneste konstante faktor i hverdagen.

“Jeg var rigtig langt ud, da det var værst, og min forældres død gjorde selvfølgelig ikke situationen bedre for mig, da jeg blot følte mig endnu mere alene”, forklarer Allan Christensen.

At se sine dæmoner i øjnene

I 2009 stoppede Allan Christensen sit hashmisbrug, da han fik øjnene op for, at der er mere i livet end hash.

Allan Christensen forklarer, at hans livstilsændring mest af alt har krævet en større selvrealisering. “Vi bestemmer selv over vores eget liv. Alle har dæmoner, men det er ikke nok at erkende dem, man skal også turde stå op imod dem”, fortæller han.

Det var hovedsageligt derfor han valgte at droppe stofferne til fordel for bridge.

I dag bruger han 27 timer om ugen i Kolding Bridgecener, fordi som Allan Christensen selv siger: “Intet opsluger som bridge”.

Skriv en kommentar